Orginal - Rød

Alle aktueltsaker

Filtrer tema

Filtrer år

Publisert: 28.06.2024

Info for juni og god sommer

Her kommer en siste info før sommerferien setter i gang for NTL Luftfarten. Mange har allerede tatt litt sommerfri. Fordelen er at de har god tid til å lese infoen som kommer ;)

 

Lønnsoppgjør

Publisert: 12.06.2024

Enighet i Avinor-meklingen

Flyplasstreiken er avverget. LO Stat og Spekter ble med Riksmeklerens hjelp i natt enige for Norsk Tjenestemannslags (NTL) medlemmer i Avinor.

NTLs organisasjon

Publisert: 12.06.2024

Infoskriv for mai og juni 2024

Vi har vært gjennom mai, og nesten hele juni. Som vanlig er det hektiske tider.

Dette har vært en periode som i stor grad har vært preget av lønnsoppgjøret, og vi kan etter mye arbeid si at nå er vi i havn. Det har vært et krevende oppgjør, og meklingen pågikk i 18 timer. Dere kan lese mer om oppgjøret i infoskrivet vårt

 

Lønnsoppgjør

Publisert: 16.05.2024

Lønnsoppgjør 2024 Til mekling

NTL er som de fleste nå kjenner til, ikke kommet til et resultat lokalt gjennom bistand, eller i Fase 3-forhandlinger.
Dette betyr at lønnsoppgjøret for Avinor AS er kommet til mekling hos riksmekleren.

Lønnsoppgjør

Publisert: 06.05.2024

Lønnsoppgjør 2024

Vi har nå samlet oss til Fase 3 forhandlinger.
Fase 3 er slik at det er sentrale parter som forhandler på vegne av de lokale.
 
Vi ser at Avinor har kommet til enighet med Delta, noe som vi bare må ta til etterretning.

Lønnsoppgjør

Publisert: 06.05.2024

Lønnsoppgjør 2024

Tarifforhandlingene i Avinor har brutt sammen og vi ser oss nødt til å be riksmekleren om hjelp. 
Vi opplever en arbeidsgiver som ikke er forhandlingsvillig, og som angriper allerede opparbeidede rettigheter. Når de i tillegg ikke viser vilje til følge opp felles forpliktelser fra tariffoppgjøret i 2022, eller imøtekomme oss på frontfaget så opplever vi dette som veldig provoserende. Vi har strekt oss langt for å komme arbeidsgiver i møte, men grensen er nådd.

NTLs organisasjon

Publisert: 03.05.2024

Infoskriv for mars og april 2024

Endelig vår og det vakre eventyret…

 

Det er nå 2 måneder siden forrige infoskriv. Av og til så må det prioriteres på hvordan vi bruker tiden, og denne gang gikk det dessverre utover infoskrivet som optimalt sett skulle vært ute helt i starten av april. Desto bedre er det å ha et infoskriv denne gang med mange saker som vi håper kan gi dere et godt innblikk over aktiviteten de siste 2 månedene. Les om Flykoordineringssentralen i Tromsø,  lønnsoppgjøret, endringer i styret, ID møte, faglig utvalg, Flysikring og mye annet. 

Lønnsoppgjør

Publisert: 29.04.2024

Lønnsoppgjør 2024

Vi i NTL startet i dag opp igjen lønnsforhandlingene i Avinor AS. Dette var bistandsforhandlinger der forbundet og LO Stat deltok, samt Spekter på arbeidsgiversiden.

 

Det har vært arbeid fra kl 9 i morges til kl 22:00 i kveld.

Lønnsoppgjør

Publisert: 23.04.2024

Oppdatering på årets lønnsoppgjør i Avinor AS

Forhandlingene startet opp 15. april og partene har forhandlet frem til og med mandag 22. april.

Pr nå har det ikke fremkommet enighet og det er meldt inn bistand.

 

NTLs organisasjon

Publisert: 06.03.2024

NTL Luftfartens Info for februar

Mye å ta i 

Februar som alle andre måneder inneholder variert og mye aktivitet. I skrivende stund kan man merke at våren er på vei(her jeg sitter) og med det føles det vakre eventyret lønnsoppgjøret å nærme seg der fremme.

Vi har startet med forberedelser og vi ser frem til å diskutere oppgjøret på vår samling for tillitsvalgte den 19.-21. mars. Det har vært mye diskusjon på saker som er viktig for våre medlemmer nå i februar. Fjernstyrte tårn, endringer på Svalbard og seniorpolitikken i Avinor er noen temaer. 

 

NTLs organisasjon

Publisert: 13.02.2024

Info skriv for januar

Januar info fra NTL Luftfarten

Vi er nå svært fornøyde med at Luftfartstilsynet har gjennomført en revisjon av (EU) 139/2014 på brann og rednings delen. Som vi lenge har jobbet med, så er nå Luftfartstilsynet enig i vår tolkning på at vi må inneha røykdykkerkompetanse for våre medlemmer i brann og redning.

Les mer i infoskrivet vårt, med mer.

NTLs organisasjon

Publisert: 20.12.2023

Infoskriv for November og Desember 2023

NTLs organisasjon

Publisert: 17.11.2023

Uenige om røykdykking i fly

Utenom Oslo lufthavn kan ikke brannfolkene gå inn i røykfylte fly, mener NTL Luftfarten.

- Jeg frykter at liv skal gå tapt, sier nestleder Mike Antonsen.

 

NTLs organisasjon

Publisert: 06.11.2023

Infoskriv for Oktober 2023

Aktiviteten vår i oktober har vært høy og det er stor variasjon i arbeidsoppgavene. Det jobbes på mange områder og vi får god hjelp av våre plasstillitsvalgte. Uten plasstillitsvalgtes engasjement og lokalt arbeid så ville det vært vanskelig å drive fagforening. En stor takk til alle som stiller seg i front og jobber for medlemmene.

NTLs organisasjon

Publisert: 03.10.2023

Info for september 2023

September har rast avgårde og høsten er godt i gang. Siste måneden har inneholdt masse aktivitet. 

NTLs organisasjon

Publisert: 06.09.2023

Info august 2023

Batteriene er ladet

Sommerferien er over og NTL Luftfarten er igjen i full drift. I oppstarten har vi sett over og planlagt høstens aktiviteter. Det er ingen tvil om at det blir travelt med mange forskjellige saker å følge opp og nye som vil komme. Mike og Ørjan har deltatt på Arendalsuka med mange spennende debatter og fremlegg. Vi har vært på 4 lufthavns besøk i august og deltatt i mange forskjellige møter i Avinor. Om det er andre som ønsker besøk av oss, så setter vi stor pris på det. Ta kontakt, og vi stiller så lenge kalenderen tillater det. Les videre for mer info 🙂   

NTLs organisasjon

Publisert: 29.06.2023

Info for juni 2023

God sommer

Slutten av juni er kommet og mange skal nyte en velfortjent sommerferie og lade batteriene til høsten. Siden vi har mange medlemmer som jobber turnus så er det også mange som allerede er på sommerferie og noen må vente til august.

NTL Luftfarten har i juni hatt masse aktivitet. Leder har deltatt på Geneveskolen i Geneve og har i den anledning overført ansvaret til nestleder Mike Antonsen i juni. Aktiviteter i juni har vært Landsstyremøte i NTL, ID møter i Avinor, møte i styringsgruppen for innskuddspensjon, konsernstyremøte og mye annet. Vi håper infoskrivet gir et godt innblikk for aktiviteten vår. 

 

NTLs organisasjon

Publisert: 09.06.2023

Info Mai 2023

Her kommer litt informasjon om hva som har skjedd i NTL Luftfarten i Mai.

Skulle dere ha saker dere ønsker at skal være med i disse skrivene, er det bare å ta kontakt med oss.

NTLs organisasjon

Publisert: 04.05.2023

Infoskriv for april 2023

April er kommet til veis ende og i denne måneden skjer det mye for arbeidstakere i Norge. Lønnsoppgjør står i kø for å bli avklart og det knytter seg alltid spenning til resultater som tikker inn. I år ble det streik i frontfagsforhandlingene (LO og NHO), 23000 LO medlemmer har streiket for et resultat som kommer alle arbeidere til gode. Vi takker dypt for deres innsats og ståpåvilje og til et godt resultat i årets oppgjør. 

Lønnsoppgjør

Publisert: 03.05.2023

Enighet i årets lønnsoppgjør i Avinor Flysikring

Det er blitt enighet i lønnsoppgjøret mellom Avinor Flysikring og NTL Luftfarten avd. flysikring.

NTL hadde i dette lønnsoppgjøret ekstra fokus på å løfte AFIS-korpset, både operative ledere og fullmektiger. Resultatet er et stykke unna ambisjonen, men et skritt i riktig retning fremover mot hovedoppgjøret 2024.

NTL Luftfarten og arbeidsgiver er enige om at partene skal se på konsekvensene av hovedoppgjøret 2022 og forskjellene det har gitt i lønnstrinn, selv om forskjellen egentlig utgjør veldig lite på den totale økonomien. Dette innebærer at vi vil se på en helhetlig AML avtale for både AFIS, RTC og AIS/NOTAM som vil rette opp de ulike lønnstrinnene.

 

Dette arbeidet vil bli startet opp i etterkant av årets oppgjør.

Last inn neste 20