Har du sett eller opplevd noe som ikke føles greit?
Foto
Rosa Johnsen / Inventas

Sentralt varslingsutvalg i NTL

På landsmøtet i 2022 ble det vedtatt ny § 25 i vedtektene om varsling: NTL skal ha et sentralt varslingsutvalg.

Forbundsstyret oppnevner utvalget for landsmøteperioden og gir retningslinjer for utvalgets arbeid. Varslingsutvalget skal sørge for at kritikkverdige forhold blir behandlet i samsvar med retningslinjene. I de tilfeller hvor et varsel er behandlet i underliggende organisasjonsledd og en av partene mener at retningslinjene ikke er fulgt, kan varselet ankes til NTLs sentrale varslingsutvalg. Det samme gjelder dersom underliggende organisasjonsledd unnlater å behandle varselet. Det sentrale varslingsutvalget kan reise saker for forbundsstyret i tråd med vedtektenes bestemmelser om suspensjon, utelukking eller eksklusjon.


Alle varsler om seksuell trakassering eller annen trakassering skal meldes inn og behandles av NTLs sentrale varslingsutvalg.

Utvalget har i perioden 2023-2026 følgende sammensetning:

NTLs sentrale varslingsutvalg består av:
Ellen Dalen, leder,  vara: Pål Kjærstad
Forbundsstyrets representant Tarjei Aamot Haga, vara: Synnøve Bakken
Forbundssekretær Guro Vadstein, vara: Lene Hagen

 

NTL mener varsling er bra både for organisasjonen og for samfunnet. Varsling gjør at kritikkverdige forhold kan rettes opp. Medlemmer og tillitsvalgte som er villige til å varsle er viktige for organisasjonen og NTL støtter og beskytter den som avdekker og tar opp kritikkverdige forhold.

Fordi noen kan ha høy terskel for å varsle om brudd som gjelder dem selv, er det viktig at også andre enn de som selv er utsatt, sier fra og varsler dersom man ser eller oppdager kritikkverdige forhold.

 

Du kan lese retningslinjene for varsling om kritikkverdige forhold i NTL her:

Varsling_ NTL_retningslinjer 23.pdf

Tema
NTLs organisasjon
Hei, jeg heter Isa. Hva kan jeg hjelpe med?