Uravstemningen i staten åpner onsdag 29. mai
Foto
Rosa Johnsen / Inventas

NTLs uravstemning i staten 2024

NTLs uravstemning om tariffoppgjøret i staten 2024 starter i dag, onsdag 29. mai. Her kan du lese mer om hvordan du kan stemme.

Stem ved å følge lenke i e-post eller sms
Uravstemningen sendes ut på e-post på ettermiddagen 29. mai. Hvis du har stemmerett og har registrert e-postadressen din i NTLs register, vil du motta en e-post med stemmelenke. Stemmelenken er personlig og logger deg automatisk inn i stemmegivingsmodulen. Du skal derfor ikke videresende denne utsendelsen til andre, siden lenkene er personlige og bare kan brukes en gang.

Dagen etter, torsdag 30. mai, sender vi sms til alle som på det tidspunktet ikke ennå har avgitt stemme. Også sms-en inneholder stemmelenke.

Å følge stemmelenken er den desidert enkleste måten å stemme på, siden du slipper å forholde deg til brukernavn og passord.

 

Frist for å stemme
Fristen for å stemme er 13. juni kl. 23:59.

 

Hva hvis jeg ikke mottar e-post eller sms?
Hvis du ikke innen utgangen av torsdag 30. mai har mottatt verken e-post eller sms med stemmelenke, kan det skyldes enten at du ikke har registrert e-postadresse og mobilnummer, at utsendelsene stoppes i spamfilter eller lignende, eller at du ikke er med i manntallet.

Hvis du ikke mottar stemmelenke og mener at du har stemmerett i avstemningen kan du likevel stemme. Logg deg i så fall inn på Min side og finn seksjonen Uravstemning under fanen Medlemskap. Der finner du lenke til innloggingssiden og brukernavn/passord for din egen bruker. Om du ikke husker medlemsnummeret ditt eller innloggingsinformasjon til Min Side, så prøv først "glemt passord"-funksjonen, om dette ikke skulle fungere: send oss en mail til info@ntl.no.

Hvis du ikke kommer inn i stemmegivingsmodulen med innloggingsinfoen som ligger på Min side skyldes det enten teknisk feil eller at du av ulike grunner ikke er med i manntallet. I så fall, ta kontakt med fo@ntl.no

 

Sett deg inn i resultatet som er til avstemning
På stemmegivingssiden finner du en del dokumenter til nedlasting som du kan lese gjennom for å gjøre deg opp en mening om hva du skal stemme:

- NTLs redegjørelse for resultatet

- LO Stats redegjørelse for resultatet

- Riksmeklerens møtebok (protokollen fra meklingene)

Les også: Resultatet av meklingen i staten

Og sjekk ut: NTLs artikkel med spørsmål og svar om resultatet av meklingen i staten (denne siden oppdateres fortløpende).

 

Resultatene

Lurer du på resultatet? Les mer om offentliggjøring av resultatene fra uravstemningen her:

https://www.ntl.no/artikkel/225298

Tema
Lønnsoppgjør
Hei, jeg heter Isa. Hva kan jeg hjelpe med?